Προχωρημένη Αναζήτηση
Τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας

Γιατί να ζήσετε στη Νέα Υόρκη

αναρτήθηκε από lefkasrealty επί Μάρτιος 4, 2016
0

Σε αντίθεση με την αστική ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, η συντριπτική πλειοψηφία της πολιτείας κυριαρχείται από αγροκτήματα, δάση, ποτάμια, βουνά και λίμνες. Το Adirondack Park της Νέας Υόρκης είναι το μεγαλύτερο κρατικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μεγαλύτερο από τα Εθνικά Πάρκα Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon, Glacier και Olympic μαζί. Η Νέα Υόρκη ίδρυσε το πρώτο κρατικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες στους Καταρράκτες του Νιαγάρα το 1885. Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα, στον ποταμό Νιαγάρα καθώς ρέει από τη λίμνη Έρι στη λίμνη Οντάριο, είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο.

Ο ποταμός Hudson ξεκινά από τη λίμνη Tear of the Clouds και ρέει νότια μέσω του ανατολικού τμήματος της πολιτείας χωρίς να αποστραγγίζει τις λίμνες George ή Champlain. Η λίμνη George εκβάλλει στο βόρειο άκρο της στη λίμνη Champlain, της οποίας το βόρειο άκρο εκτείνεται στον Καναδά, όπου αποχετεύεται στον Richelieu και στη συνέχεια στους ποταμούς Saint Lawrence. Τέσσερις από τους πέντε δήμους της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε τρία νησιά στις εκβολές του ποταμού Hudson: το νησί Μανχάταν. Staten Island; και το Long Island, το οποίο περιέχει το Μπρούκλιν και το Κουίνς στο δυτικό άκρο του.

Το upstate και το downstate χρησιμοποιούνται συχνά ανεπίσημα για να διακρίνουν την πόλη της Νέας Υόρκης ή την ευρύτερη μητροπολιτική της περιοχή από την υπόλοιπη πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η τοποθέτηση ενός ορίου μεταξύ των δύο είναι θέμα μεγάλης διαμάχης. Οι ανεπίσημες και χαλαρά καθορισμένες περιοχές του Upstate της Νέας Υόρκης περιλαμβάνουν το Southern Tier, το οποίο συχνά περιλαμβάνει τις κομητείες κατά μήκος των συνόρων με την Πενσυλβάνια και τη Βόρεια Χώρα, που μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, από τη λωρίδα κατά μήκος των καναδικών συνόρων μέχρι οτιδήποτε βόρεια του ποταμού Mohawk.

elGreek

Συγκρίνετε καταχωρίσεις