Προχωρημένη Αναζήτηση
Τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας

Πλαϊνή μπάρα στα δεξιά

αναρτήθηκε από lefkasrealty επί Μάιος 27, 2014
0

Στα βόρεια, ο ποταμός Χάρλεμ χωρίζει το νησί του Μανχάταν από το Μπρονξ και την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλά μικρά νησιά αποτελούν επίσης μέρος του δήμου του Μανχάταν, όπως το νησί Randall's Island, το νησί Wards και το νησί Roosevelt στο East River και το Governors Island και το Liberty Island στα νότια στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Το νησί Μανχάταν έχει έκταση 22,7 τετραγωνικά μίλια (59 km2), μήκος 13,4 μίλια (21,6 χλμ.) και πλάτος 2,3 μίλια (3,7 χλμ), στο ευρύτερο (κοντά στην 14η οδό).

Το Μανχάταν χωρίζεται χαλαρά σε Downtown (Κάτω Μανχάταν), Midtown (Midtown Manhattan) και Uptown (Upper Manhattan), με την Πέμπτη Λεωφόρο να χωρίζει την ανατολική και τη δυτική πλευρά του Μανχάταν. Το νησί Μανχάταν οριοθετείται από τον ποταμό Hudson στα δυτικά και τον ποταμό East River στα ανατολικά.

Το θεμέλιο που βρίσκεται κάτω από μεγάλο μέρος του Μανχάταν είναι ένας σχιστόλιθος μαρμαρυγίας γνωστός ως σχιστόλιθος Μανχάταν. Είναι ένας ισχυρός, ικανός μεταμορφωμένος βράχος που δημιουργήθηκε όταν σχηματίστηκε η Παγγαία. Είναι κατάλληλο για τα θεμέλια ψηλών κτιρίων και οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις ουρανοξυστών στο νησί εμφανίζονται σε τοποθεσίες όπου ο σχηματισμός είναι κοντά στην επιφάνεια. Στο Central Park, εμφανίζονται εξάρσεις του Manhattan Schist και το Rat Rock είναι ένα μάλλον μεγάλο παράδειγμα.

  • Προχωρημένη Αναζήτηση

    Περισσότερες επιλογές αναζήτησης
  • Αλλαγή νομίσματος

  • Αλλαγή Μέτρησης

elGreek

Συγκρίνετε καταχωρίσεις