FAQ

Τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας

Γιατί στο Lefkas Realty;

 • Πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας

 • Εκτεταμένες γνώσεις σε χρηματοοικονομικά και επενδύσεις

 • Πλήρης υπηρεσία μεσιτείας και πλήρης καθοδήγηση σε όλες τις νομικές λεπτομέρειες από την αρχή

 • Βοήθεια και συμβουλές κατά την επιλογή γεωγραφικής περιοχής

 • Ισχυρές συνδέσεις σε τοπικό δίκτυο

 • Αγγλόφωνοι δικηγόροι στην υπηρεσία σας

 • Πλήρης υποστήριξη για αίτηση για ελληνικό φορολογικό αριθμό και άνοιγμα Ελληνικού τραπεζικού λογαριασμού

 • Ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση για όλη τη διευθέτηση της πώλησης

Γιατί να επενδύσετε στη Λευκάδα;

Η Λευκάδα, εκτός από το ότι είναι παγκοσμίως γνωστή για τις μαγευτικές της παραλίες, θα σας καταπλήξει με την παρθένα φυσική ομορφιά του νησιού και τη φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής. Το τιρκουάζ γαλάζιο της θάλασσας είναι εκπληκτικό, όπως και οι ορεινές περιοχές με το καταπράσινο και τα φιλόξενα παραδοσιακά χωριά τους. Η Λευκάδα έχει το πλεονέκτημα ότι συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας, καθιστώντας την άφιξη στο νησί πολύ πιο εύκολη από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο από τα νησιά του Ιονίου. Το νησί έχει δει μια σταθερή αύξηση της δημοτικότητας τις τελευταίες δεκαετίες και βρίσκεται στο μάτι των επενδυτών παγκοσμίως λόγω των πολλών υπαρχουσών ευκαιριών.  

Είναι απαραίτητο να υπάρχει δικηγόρος κατά την αγορά ακινήτου;

Ακόμα κι αν δεν είναι νομική απαίτηση, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προσλάβετε δικηγόρο για την αγορά σας. Ο δικηγόρος εκτελεί όλες τις απαραίτητες νομικές έρευνες, φροντίζει για τον έλεγχο του τίτλου ιδιοκτησίας καθώς και διασφαλίζει ότι το ακίνητο είναι απαλλαγμένο από υποθήκες, απαιτήσεις ή οποιοδήποτε άλλο νομικό ζήτημα. Έχουμε στην ομάδα μας αγγλόφωνους δικηγόρους που είναι πρόθυμοι να διευκρινίσουν κάθε σας ανησυχία.

Τι δουλειά έχει ο συμβολαιογράφος;

Ο συμβολαιογράφος είναι εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους που διασφαλίζει ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Ο Συμβολαιογράφος συμβουλεύει τα εμπλεκόμενα μέρη, υπολογίζει τους φόρους, συντονίζει τη διαδικασία, εκδίδει την πράξη και παρέχει τα επίσημα αντίγραφα στα μέρη.

Χρειάζομαι ελληνικό φορολογικό αριθμό (ΑΦΜ);

Ο ελληνικός φορολογικός αριθμός είναι υποχρεωτικός για όλους τους αγοραστές ακινήτων ανεξαρτήτως εθνικότητας. Ο ελληνικός ΑΦΜ, εκδίδεται στην τοπική εφορία, είναι δωρεάν και λαμβάνεται με την επίδειξη έγκυρης ταυτότητας μετά από συμπλήρωση εντύπου αίτησης. Εάν έχετε χορηγήσει στον δικηγόρο σας πλήρες πληρεξούσιο, μπορεί να υποβάλει αίτηση για AFM για εσάς.

Χρειάζομαι ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό;

Ο ελληνικός τραπεζικός λογαριασμός δεν απαιτείται, ωστόσο συνιστάται για διάφορους λόγους. Πρώτον, ο λογαριασμός αποδεικνύει ότι τα κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από το εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν φορολογούνται στην Ελλάδα. Όλες οι απαραίτητες πληρωμές που σχετίζονται με την αγορά ακινήτου θα γίνονται μέσω αυτού του λογαριασμού. Αργότερα, ο τραπεζικός λογαριασμός θα είναι χρήσιμος για τη ρύθμιση της αυτόματης χρέωσης των λογαριασμών κοινής ωφελείας. Το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Ελλάδα γίνεται αυτοπροσώπως προσκομίζοντας την ταυτότητά σας, τον Ελληνικό ΑΦΜ, την απόδειξη της διεύθυνσης κατοικίας σας από το μητρώο ή τον λογαριασμό κοινής ωφέλειας, την απόδειξη επαγγέλματος και έγγραφα που δείχνουν το εισόδημά σας από το εξωτερικό. Το Lefkas-Realty παραμένει στο πλευρό σας παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη.

Πόσα είναι τα έξοδα μεταγραφής;

Όλες οι αγορές ακινήτων στην Ελλάδα υπόκεινται σε φορολογία. Το ποσό του φόρου υπολογίζεται στην τιμή πώλησης του ακινήτου. Πέρα από τον φόρο υπάρχουν και κάποια επιπλέον έξοδα που πρέπει να υπολογίσετε. Τα επιπλέον έξοδα ως κατευθυντήρια γραμμή έχουν ως εξής:

 • Φόρος ακίνητης περιουσίας 3 1ΤΠ2Τ

 • Αμοιβή δικηγόρων 1 1ΤΠ2Τ συν 241ΤΠ2Τ ΦΠΑ

 • Συμβολαιογραφική αμοιβή 1,5 1ΤΠ2Τ συν 241ΤΠ2Τ ΦΠΑ

 • Τέλος κτηματογράφησης 0,6 % συν 24% ΦΠΑ

 • Προμήθεια κτηματομεσίτη 31ΤΠ2Τ συν 241ΤΠ2Τ ΦΠΑ

Πόσο είναι ο ετήσιος φόρος ακινήτων;

Στην Ελλάδα, ο φόρος ακίνητης περιουσίας ξεκίνησε μόλις πριν από λίγα χρόνια. Υπολογίζεται ανάλογα με το μέγεθος και την τοποθεσία του σπιτιού και της γης σας, για εξοχική κατοικία στις περισσότερες περιπτώσεις γύρω στα 3-4 € ανά τετραγωνικό μέτρο. Έτσι μπορείτε να υπολογίσετε με ετήσιο φόρο 300-400 € για κατοικία 100 τ.μ.

Ο υπολογισμός αυτού του φόρου, ο ΕΝΦΙΑ όπως λέγεται στα ελληνικά, μπορείτε να τον κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα των ελληνικών αρχών. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης για την είσοδο σε αυτήν την πλατφόρμα παρέχονται από τον φορολογικό λογιστή σας.

Τι πρέπει να λάβω υπόψη όταν χτίζω μόνος μου ένα σπίτι;

Για δόμηση σε οικόπεδο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης πόλης ή χωριού, υπάρχουν πολύ λίγοι περιορισμοί στις δυνατότητες δόμησης. Ωστόσο, πρέπει να έχετε πληροφορίες από αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικό σχετικά με τις λεπτομέρειες του τοπικού οικοδομικού νόμου.

Για δόμηση σε οικόπεδο που βρίσκεται εκτός σχεδίου περιοχής, οι περιορισμοί είναι αρκετά αυστηροί. Με ελάχιστες εξαιρέσεις επιτρέπεται η οικοδόμηση μόνο εάν το οικόπεδο είναι 4000τμ και άνω και η μέγιστη δόμηση είναι αυτή τη στιγμή 200τμ, εξαιρουμένου του γκαράζ, της αποθήκης, των βεράντες και της πισίνας. Η οικοδομική άδεια θα πρέπει να αναμένετε να χρειαστεί δύο μήνες για να εκδοθεί, ισχύει για τέσσερα χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα τέσσερα χρόνια.

Σε περίπτωση δόμησης εκτός σχεδίου πόλεως σε περιοχή όπου υπάρχει αβεβαιότητα για αρχαιολογικό χώρο, πρέπει να λαμβάνεται άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Κατά τον ίδιο τρόπο απαιτείται δήλωση του Τμήματος Δασών για να βεβαιωθεί ότι η έκταση είναι απαλλαγμένη από δάσος, καθώς δεν επιτρέπεται η δόμηση σε δασικές εκτάσεις. Το Lefkas-Realty σας υποστηρίζει με τεχνογνωσία σε όλες τις περιπτώσεις.

LEFKAS Realty

Λόρδου Βύρωνα 16, Λευκάδα 31100

(+30) 2645 0 20202

(+30) 697 51 23 702

info@lefkasrealty.gr

 

 

 

 

elGreek

Συγκρίνετε καταχωρίσεις